måndag 2 maj 2011

Två viktiga frågor

  1. Varför blir man inte lika kissnödig (om ens kissnödig alls) av en liter mineralvatten som med en liter kranvatten!?
  2. Varför kallnar bröd som man rostat i ugnen snabbare än bröd man rostat i en brödrost?


Jag dricker i princip bara naturellt mineralvatten hela dagarna. Kranvatten har ofta en smak som jag inte föredrar helt enkelt.
I brist på bubbelvatten så måste jag ju dricka vanligt vatten... Man skulle kunna säga att jag har gjort en liten studie på detta, dock utan att ha läst någon info eller gjort några egna anteckningar. Utan jag har bara tänkt efter lite extra kan man säga. 
Så jag vill hävda att så här är verkligen fallet. Man blir inte alls lika kissnödig av mineralvatten som kranvatten. But why!? Pga några gamla salter i mineralvattnet kanke?


Och vad är det här med rosta bröd om!? Jag rostar numera mina rostbröd i ugnen för att jag inte har någon brödrost, men jag har ju haft en. När man rostat brödet i ugnen så blir det kallt nästan direkt, medan det faktiskt håller värmen ett litet tag när man rostat det i en riktig brödrost. 
Kan det här vara för att värmen bli mer direkt mot brödet och typ pressas in i brödet jämfört med vad det gör i en vanlig ugn?


Mycket svammel, men det är lite så det ser ut i min hjärna för det mesta.


Annars då!? 
Jo, men jag är helt förkyld och jobbar mest. Jag har dragit på mig en förkylning som jag alltså inte är sängliggandes av, men som hindrar mig från att träna. En sjukt onödig förkylning alltså.

1 kommentar:

  1. Jag har också funderat på det där med mineralvattnet och du har rätt.

    SvaraRadera